29.07.2017 16:21
Тзв. Јавни сервис, а у ствари сервис Савеза независних социјалдемократа који плаћају грађани, синоћ је превазишао сам себе, демонстрирајући цензуру каква на овим просторима није виђена од доба Информбироа,  брутално кршећи Закон о РТРС и Закон о јавном РТВ систему.

Газећи професију и законске обавезе јавног сервиса, СНСД-ов генерални директор РТРС Дршко Милиновић, в.д.  уредника Информативног програма Маријана Ђурђевић и уредник Дневника Момчило Остојић у потпуности су забранили емитовање одговора Српске демократске странке на конструкције и лажи које је на рачун СДС-а изнио посланик Никола Шпирић!

Позивамо Милиновића, Ђурђевићеву и Остојића да кажу чега се то боје, па су забранили да се пусти и друга страна, одговор СДС-а који је јуче на прес конференцији, на којој су били и новинари РТРС-a, изнијела предсједавајућа посланичког Клуба СДС-а у Представничком дому Александра Пандуревић!?

СНСД-ови мегафони, уредници РТРС, треба да знају да живимо у XXI вијеку и да то што они уводе информбировску цензуру, с циљем блаћења СДС-а и демонстрације слуганства СНСД-у, не значи да се информације не могу пласирати и да неће доћи до свих претплатника.  Напротив, овакав гебелсовски начин рада уредника РТРС, само додатно урушава повјерење јавности према овој кући, на чему смо ми господину Милиновићу и СНСД-овим уредницима информативног програма изузетно захвални.

На крају, мегафони СНСД-а који тренутно уређују РТРС, требало би нешто да науче из искуства у региону. Ниједан јавни сервис у региону није успио да остане ТВ Бастиља власти, јер се народ томе успротивио и свуда су стављени у функцију интереса јавности и развоја демократије, а остали су презрени,  облаћени и од друштва одбачени само они што су их уређивали.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account