01.11.2017 08:25
Ни годину дана након пораза СНСД-а у Теслићу од стране СДС-а режим се није помирио са тим дебаклом и наставља са притисцима на локалну власт. Након бројних покушаја рушења скупштинске већине и куповине одборника, који су се такође неславно окончали, режим не посустаје у покушајима да сломи начелника општине Теслић, Милана Миличевића, овај пут монтираним оптужбама пласираним преко режимских медија.

Принцип је следећи, ако противника не можете побиједити, треба га што више оцрнити у јавност и довести у везу са било каквим пропустом или незаконитошћу. 

Тако су данас режимски медији извјестили да је МУП „поднио извјештај“ Окружном тужилаштву у Добоју против начелника општине Теслић за ни мање ни више него „несавјестан рад у служби“. Режимски медији су ову фарсу предочили као завршену ствар, иако се од почетка ради о монтираном процесу у којем истрага није завршена, него се наставља у оквиру тужилаштва, које ће на основу извјештаја МУП-а или поднијети пријаве или одбацити све оптужбе које су засноване на анонимној дојави, из познате кухиње.

У цивилизованом свијету свако је невин, док се не докаже супротно, а у овом случају режимски медији су већ донијели пресуду иако никаква оптужница није ни поднесена нити покренут судски процес. Запањујућа је и брзина којом је МУП комплетирао извјештај према тужилаштву у овом случају, док смо сви свједоци да пролазе године и десетљеће од крупних афера, кривичних дијела и чак убистава, које МУП до данас није ријешио.

Начелника општине Теслић режим терети за наводно „несавјестан рад у служби“, за који није предочен нити један ваљан доказ, а с друге стране уз обиље доказа за економско и институционално урушавање Републике Српске, нити једна од одговорних особа није одговарала, није спроведена истрага, нити подигнута оптужница.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account