10.11.2017 10:49
Лажни патриотизам СНСД-а и Додиково лицемјерно хвалисање у Народној скупштини Републике Српске одликовањем које је добио од др Радована Караџића, најбоље се виде не дјелу у конкретним ситуацијама гдје његови поданици у локалним срединама показују право лице.
 
Владајућа већина предвођена СНСД-ом и ДНС-ом није подржала  иницијативу Борачке организације Општине Фоча о смјени предсједника СО Фоча Изета Спахића, због његовог називања првог предсједника Републике Српске др Радована Караџића највећим ратним злочинцем. Српска демократска странка понукана тим срамним чином, предложила је да се парламент изјасни о иступу Спахића. Да не кажемо, када су стављени пред суд јавности, и одборници већине су се сложили да се поменута тачка нађе на дневном реду.
 
Да срам буде већи,  руководство локалног парламента покушало је да спријечи обраћање представника Борачке организације, а одборници су били принуђени да им гласањем дају ријеч.
Представници српских бораца најавили су да ће мирним протестима, блокирати рад  Скупштине све док на њеном челу сједи Изет Спахић.
 
Начелник општине Фоча, Радисав Машић, истакавши  да политички живот у једној локалној заједници не могу креирати невладине и друге организације, већ политичке партије борце је ставио у најнижи ранг друштва и заједнице и тиме им показао да се у нашем граду ништа не питају, да нису битни, да је њихова жртва мала, а заслуге политичара, много веће.
 
Када је већ било јасно да владајућа већина и даље жели гледати Спахића за предсједавајућим столом локални парламент усвојио је закључак којим се најоштрије осуђује иступ предсједника Скупштине општине Фоча. Српска демократска странка је подржала ову осуду али и даље остаје при ставу да Спахић не може  предсједавати Скупштином и подржава иницијативу Борачке организације о његовој смјени.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account