30.11.2017 12:40
Српска демократска странка најоштрије осуђује јучерашњу изјаву премијера Републике Хрватске Андрије Пленковића у којој није крио жал и незадовољство јер Србија, за разлику од Хрватске, није осуђена за удружени злочиначки подухват у БиХ.

Пленковићева изјава јесте најобичније лицемјерје иза кога стоји политичка кукавица којој је Хашки суд био добар када је амнестирао масовне злочине над српским народом у ''Олуји'', ''Маестралу'' и осталим акцијама хрватске војске.
 
Подсјећамо Пленковића да је први ратни злочин који се догодио у БиХ, онај у Сијековцу, селу у близини Брода, када су припадници регуларне војске Републике Хрватске, заједно са паравојним јединицама које су формирале СДА и ХДЗ БиХ, за само један сат убили деветоро одраслих и дjеце  из српских породица. Сљедећих дана хрватске и муслиманске оружане снаге су у Сијековцу убиле још 51. Србина, а укупно је убијено више од 70 Срба.

Хрватска војска није осуђена ни за злочине почињене на територији БиХ, у акцијама „Јужни потез“, ''Сана'' и „Маестрал“ када је побијено више од 1.800 људи. Током ових акција, које су биле наставак „Олује“, расељено је 120.000 људи. Шта је то ако није злочин и агресија?

Уосталом, да уистину води рачуна о Хрватима у БиХ, Пленковић би се потрудио да допринесе побољшању и комшијских и међунационалних односа у региону и унутар БиХ, умјесто што води политику на принципу ''нека комшији цркне крава'' која за резултат има све мањи број Хрвата у БиХ.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account