02.12.2017 15:22
Изјава предсједнице Републике Хрватске Колинде Грабар-Китаровић дакако је тобоже ''историјска чињеница да је хрватски народ у БиХ прва жртва великосрпске агресије'' одраз је њеног осјећаја комплекса и прозиран покушај да се замагли истина.

Само особа без имало емпатије према туђим жртвама, може негирати да је први злочин у БиХ почињен у Сијековцу и то од стране хрватске регуларне војске. Шта је убиство 70 Срба, цивила, а међу њима жена, дјеце и стараца, ако не злочин и агресија?

Шта су за предсједницу Грабар-Китаровић масовне гробнице у Мркоњић Граду? Да ли су за њу акције војске Реублике Хрватске - „Јужни потез“, ''Сана'' и „Маестрал“- у којима је побијено више од 1.800 људи и протјерано преко 120.000, ''хуманитарне активности''?

Током ових акција, које су биле наставак „Олује“, расељено је 120.000 људи. Шта је то ако није злочин и агресија?

Позивамо предсједницу Грабар-Китаровић да пита Хрвате из Кисељака, како су и захваљујући коме опстали у рату!

Умјесто што се бави замјеном теза и покушајем сатанизације српског народа, госпођа Грабар-Китаровић би требало да се позабави проблемом повампирења усташтва, који Хрватску удаљује са пута модерних, демократских држава.

Непримјерена реторика предсједнице Хрватске, првенствено наноси штету хрватском народу, посебно оном у БиХ, којег је због овакве политике Загреба сваки дан све мање и мање у БиХ.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account