25.03.2018 11:21
Тзв. Јавни сервис, а у ствари сервис Савеза независних социјалдемократа – Милорад Додик, синоћ је превазишао сам себе, демонстрирајући цензуру и лажи какве постоје још само у Сјеверној Кореји.  Тако је на РТРС-у вијест демантиј срамотне преписке њиховог шефа Сташе Кошарца и разне теорије завјере, али не и изворна вијест нити реакција Српске демократске странке.
 
Газећи професију и законске обавезе јавног сервиса, уредници и новинари РТРС синоћ су само потврдили да су мегафон СНСД-а гдје се кроји њихова уређивачка политика. Професионални новинари и јавни сервис би, умјесто наставка кампање блаћења, макар формално рекли да ће истражити да ли њихови новинари злоупотребљавају ову ''јавну кућу'', како их својевремено назва Милорад Додик, и за 100 КМ пласирају лажи с циљем дискредитације режимских неистомишљеника. Умјесто тога, РТРС је синоћ понудио гомилу инсинуација како је тобоже ријеч о монтажи, покушавајући од кривца да направи жртву. Ако је тако господо, чему онда јуче цјелодневна драма на РТРС и истрага ''ко је доушник''? Зашто, у складу с професионалним стандардима, није било и изјаве друге стране? Зар мислите да лажима можете сакрити истину? Не можете, само сте пали у јаму коју дуго другима копате, дијелећи народ у Републици Српској и урушавајући и РТРС и Републику Српску.
 
Српска демократска странка с радошћу очекује реализацију РТРС-овог позива МУП-у Републике Српске, СИПА, ОБА и Министарству безбједности БиХ да утврде одакле нашој странци и њеној потпредсједници Александри Пандуревић мејлови руководилаца РТРС-а који говоре о корупцији на РТРС. Врло радо ћемо их уступити на екпертизу која ће потврдити истину да нам је руководилац РТРС писао о криминалу на РТРС, огорчен тим у шта се он претворио. Уосталом, управо на основу тих мејлова смо генералном директору Драшку Милиновићу више пута поставили 10 питања на која никада није одговорио. Добра је идеја да одговори истражним органима.

Такође, позивамо тзв. Јавни сервис да од свог ''шефа'', како га зову новинари ове куће, Сташе Кошарца јавно затражи да и он свој телефон достави на стручну експертизу која ће утврдити или демантовати вјеродостојност срамне преписке са новинаром РТРС.

СНСД-ови мегафони, конвертибилни шефови и уредници РТРС, треба да знају да живимо у XXI вијеку и да то што они уводе информбировску цензуру, с циљем блаћења СДС-а и демонстрације слуганства СНСД-у, не значи да се информације не могу пласирати и да неће доћи до свих грађана. Напротив, овакав гебелсовски начин рада само додатно урушава повјерење јавности према овој кући, на чему смо изузетно захвални.

И на крају, с обзиром на то да је у своју фантастичну причу новинарка тзв. Јавног сервиса упетљала и српске кадрове у Обавјештајној агенцији, позивамо РТРС да истражи ко је први Србин који је добио унапређење од новог руководства ОБА и на који начин је син Николе Шпирића добио распоред рада у Бања Луци! Радо ћемо помоћи новинарима РТРС у овом истраживачком подухвату који разоткрива трговину утицајем.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account