03.04.2018 11:52
Српска демократска странка поднијела је јуче Окружном јавном тужилаштву у Бања Луци кривичну пријаву против Сребренке Голић, министарке за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади РС и других службених лица у министарству, због постојања сумње да су починили кривично дјело Злоупотреба службеног положаја.
 
Министарка Сребренка Голић и друга службена лица у Министарству  за просторно уређење, грађевинарство и екологију су злоупотријебили свој службени положај у намјери да предузећу „Гранд Трејд“ д.о.о. Бања Лука, у власништву Миле Радишића, прибаве противправну корист у виду издавања грађевинских дозвола и локацијских услова за пословни објекат вишемилионске вриједности. Поменута службена лица су онемогућила Жељку Вулићу, као заинтересованој страни, да учестује у поступку и тиме извршили повреду његових права.
 
Ове наводе потврдио је у својој пресуди и Врховни суд Републике Српске  као и Окружни суд у Бања Луци двјема пресудама.
 
Министарка Сребренка Голић је  искориштавајући свој службени положај вршила притисак и незаконито прејудицирала одлуку органа управе која треба да се донесе по пресудама Врховног суда РС и Окружног суда у Бања Луци.
 
Не поштујући одлуке судова Републике Српске, сматрамо да је Сребренка Голић крајње незаконито, непримјерено и непрофесионално, коментарисала одлуке судова у предметима који нису окончани, изјавивши да се поједине судије Врховног суда РС издижу изнад правног система Републике Српске.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account