15.04.2018 15:58
Српска демократска странка захтијева од министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача, директора Полиције Републике Српске Дарка Ћулума и начелника Управе за организовани и тешки криминалитет Дарка Илића да поднесу неопозиве оставке због нарушене безбједности у Бањој Луци и Републици Српској.
 
Подсјећамо да је за 20 дана почињено више кривичних дјела за које нико није одговарао. Тијело Давида Драгичевића пронађено је 24. марта, а јавност до данас није добила одговоре на многа питања која из дана у дан постављају новинари и породица настрадалог Драгичевића.
 
Шест дана касније пријетње смрћу је добио предсједник Високог судског и тужилачког вијећа БиХ Милан Тегелтија, као и главни окружни тужилац из Бање Луке Желимир Лепир и његов замјеник Зоран Булатовић. Дан након тога, 31. марта, неколико минута прије поноћи, испаљена је зоља у зграду „Еурохерца“.
 
Након тога дошло је до нових инцидената и то на Романији. Лугар Ранко Симић из Сокоца осумњичен је да је у мјесту Равна Романија убио Сашу Парлића из Мокрог, док су Вељко Маричић и Гордан Боровчанин ранили два човјека са истим именом и презименом на Сокоцу. Прије неколико дана ухапшен је Стефан Бркић због сумње да је избо Дејана Костића Делу, једног од вођа „Лешинара“. Синоћ је у центру Бање Луке, свега неколико метара од Палате Републике, избоден седамнаестогодишњак кога је напао Звјездан Барјактаревић који је и раније привођен због учествовања у тучи.
 
Лукач, Ћулум и Илић данима понављају да је све у најбољем реду, да је ситуација под контролом и да грађани не треба да се брину. Али, грађани брину и све су забринутији. Са правом. Ако већ не умију, неће или не могу да зауставе овај талас насиља, тројка на челу полиције мора да понуди увјерљиве резултате у ријешавању ових случајева. Ако нису ни то у стању, нека се повуку. Убијеђени смо да у полицији Републике Српске има способнијих, поштенијих и  бољих људи за послове које ова тројка тако неуспјешно обавља.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account