18.04.2018 13:31
Српска демократска странка одбацује тврдње министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача који је синоћ у емисији Алтернативне телевизије „Један на један“ истакао да „постоје одређене поруке које људи из врха СДС-а шаљу својим активистима да се појављују на Тргу Крајине и причају неку своју причу у политичком контексту“. Лукачу би боље било да открије све детаље везане за трагедију која је погодила породицу Давида Драгичевића умјесто што се бави доушничким подметањима.
 
Српска демократска странка позива министра Лукача да каже ко су ти активисти које је СДС слао на Трг Крајине, са киме су они разговарали и шта су причали. Подсјећамо министра Лукача да ниједан званичник Српске демократске странке није нити једном рекао да је смрт Давида Драгичевића убиство. Од Лукача само тражили само једно - да ради свој посао, да каже све што зна и да утврди тачан узрок смрти Давида Драгичевића.
 
Срамна је, неутемељена и неодговорна тврдња министра Лукача да било ко из Савеза за промјене користи смрт Давида Драгичевића за скупљање политичких поена у изборној години.
 
Подсјећамо Лукача да је јуче и Демократски народни савез тражио да одговорни у овом случају поднесу оставку због непрофесионалне истраге. Да ли то значи да се и активисти ДНС-а „појављују на Тргу и причају неку своју причу у политичком контексту“?
 
Министар Лукач је у емисији „Један на један“ истакао како воли да буде трн у оку Савезу за промјене. Поставља се питање да ли Лукач подједнако воли да буде и трн у истрагама које немају епилог. Лукач би, прије него што било кога оптужи за политизацију ове трагедије, најприје требао да одговори на то питање.
 
С обзиром на то да Лукач и смрт Давида Драгичевића и испаљену зољу на зграду „Еурохерца“ и пријетње тужиоцима и нападе на Сокоцу и обрачуне у Бањој Луци означава као „појединачне инциденте“, крајње је вријеме да поднесе оставку уз образложење да није био способан да заштити грађане Републике Српске.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account