20.04.2018 21:16
Српска демократска странка одбацује све наводе које је данас објавио београдски таблоид „Ало“, а потом пренијели новинска агенција Републике Српске и Радио-телевизија Републике Српске у којима се говори о новом „тајном плану“ Савеза за промјене „с циљем тоталне дестабилизације актуелне власти и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Таблоидна вијест, као и толико пута прије, помиње „велику страну обавјештајну службу“, дио Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и појединце из Савеза за промјене, а потом оптужује опозицију у Републици Српској да за рушење актуелне власти користи и „трагичну смрт младог Бањалучанина Давида Драгичевића“.

Српска демократска странка подсјећа да је ова вијест објављена дан прије масовног окупљања грађана на бањалучком Тргу Крајине који траже правду за настрадалог Драгичевића. Очигледно је да се власт у Републици Српској плаши овог окупљања и онога што грађани Бање Луке и Републике Српске безмало мјесец дана питају: како је настрадао Давид Драгичевић?

Грађани постављају то питање без позивања на насиље и не постоји ниједан разлог да се било ко оптужи за рушење установа Републике Српске путем скупа на којем се чују само двије ствари – питања и плач породице настрадалог Давида.

Режим у Републици Српској користи сваку прилику да сакрије и више него лоше односе у коалицији који су нарушени због огромне пљачке у електропривредном сектору Републике Српске. Коалиционе односе је нарушила и безбједносна ситуација у Бањој Луци и Републици Српској која је у протеклих мјесец дана озбиљно нарушена.

На крају остаје питање – да ли СРНА и РТРС заиста могу да се позивају на таблоидне вијести у којима нема нити једне једине провјерене информације?

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account