28.04.2018 11:34
Српска демократска странка позива све оне који користе хапшење генерала тзв. Армије РБиХ  за сијање мржње и правдање стравичних злочина Петог корпуса, чије су жртве били и Бошњаци из АП Западна Босна да престану рушити и разграђивати, те да 22 године након трагичног рата почну градити и радити за будућност,  и на тај начин покажу мало пијатета и према жртвама других народа. Ако сте већ имуни на сузе српских мајки, погледајте снимак двојице заробљених Бошњака чије је стријељање, што је забиљежено на том истом снимку, наредио лично Дудаковић.

Ниједан злочин није почињен у име народа, па ни злочини Атифа Дудаковића нису злочини народа којем припада. Умјесто што манипулишу емоцијама свог народа, одговорне политичке партије треба да се дистанцирају и осуде све злочине јер ''сузе су исте вјере''. Градити политику на виктимизацији једног, бошњачког народа, и сатанизацији других народа није пут будућности, него покушај прекрајања историје који отвара нове непремостиве јазове и води у разградњу и друштва и државе.

Српска демократска странка подржава професионалан рад и огроман труд који су у овом предмету уложили и поступајући тужилац и СИПА, те позива институције Републике Српске које се баве истраживањем ратних злочина да помно прате и реагују ако се десе притисци на свједоке као у случају ''предмета Насер ''. Такође, не прихватамо оцјену предсједника Републике Српске Милорада Додика да је ''ово закашњело''. За правду никада није касно и недоспутиво је минимизовати труд људи који су годинама радили на овом сложеном предмету. Уосталом, Додик би требало да зна да је овај предмет у Тужилаштву БиХ претходно прошао кроз руке једног Хрвата и два Србина из Српске, од којих му је један јако близак и којег је својевремено поставио за главног тужиоца, те да су све то вријеме на челу СИПА били кадрови СНСД.  Дакле, имали смо Додиковог главног тужиоца, поступајућег тужиоца Србина, и Додикове директоре СИПА, зашто то онда нису урадили ''на вријеме'' по Додику?

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account