25.05.2018 16:42
Српска демократска странка најоштрије осуђује данашње понашање министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача током саслушања пред Анкетним одбором Народне скупштине Републике Српске.

Подсјећамо министра Лукача да није дошао на саслушање да би он постављао питања и саслушавао, већ да би одговорио члановима Анкетног одбора који је формиран на приједлог СНСД-а чији је Лукач високи функционер.
 
Лукач није позван у Народну скупштину Републике Српске да ислеђује и да бира коме ће одговарати на питање, а коме неће. Уколико је министар Лукач имао примједбе на састав Анкетног одбора, то је требао саопштити раније.
 
Српска демократска странка упозорава Лукача да Анкетни одбор није притворска јединица у којој може да бира с киме ће и како разговарати. Анкетни одбор је тијело које је именовала Народна скупштина Републике Српске, а ако Лукач не поштује одлуку парламента, онда то треба јасно да каже.
 
Понашање министра Лукача у Народној скупштини Републике Српске показује да је он и те како нервозан због случаја Драгичевић, али и због тога што се у Бањој Луци редају нерасвијетљена кривична дјела од којих је посљедње постављање експлозивне направе под аутомобил.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account