26.05.2018 19:43
Српска демократска странка енергично одбацује све наводе министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача који у данашњем отвореном писму тврди да је Анкетни одбор злоупотријебио повјерење Народне скупштине Републике Српске да спроведе истрагу у вези са смрћу Давида Драгичевића.
 
Одговорно тврдимо да Анкетни одбор није злоупотријебио дато му повјерење, али је то учинио министар Лукач који је изиграо повјерење свих оних који су вјеровали да може поштено и непристрасно да ради свој посао, онако како му налаже заклетва коју је положио пред Народном скупштином. Тога је, очито, свјестан и сам министар кога нервоза поводом смрти Давида Драгичевића не попушта, те је данас нервознији него дан раније пред Анкетним одбором када се понашао као да исљеђује ухапшене, умјесто да одговара на питања.
 
Због чега Лукачу није сметало Радовановићево присуство у Анкетном одбору када су на питања одговарали сви до сада испитани у случају Драгичевић, а засметало му је када је он на том истом мјесту требало да положи рачуне? Зар је у цијелом овом случају пуном контроверзи и тајни највећи проблем постао један члан Анкетног одбора са којим Лукач има лични проблем?
 
Срамно је да министар унутрашњих послова за некога каже да је психички болесник, али је Лукачу, изгледа, лакше да глуми приученог психијатра него да се држи својих уставних права и обавеза. Уколико нема одговора на постављена му питања, позивамо Лукача да престане да вријеђа и омаловажава све оне који се са њим не слажу.
 
Српска демократска странка такође позива министра Лукача да ради свој посао и да, осим случаја Драгичевић, хитно расвијетли бројна кривична дјела која су се у посљедње вријеме десила у Бањалуци и која пријете да овај град под претворе у опасно мјесто за живот.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account