10.07.2018 10:35
Окружни суд у Бања Луци одбацио је жалбу премијерке Жељке Цвијановић и потврдио првостепену пресуду Основног суда да шеф Клуба посланика СДС Александра Пандуревић и БН ТВ нису оклеветали премијерку, нарушили њен углед и нанијели јој душевну бол, као што је тврдила у тужби. Одбачен је захтјев Цвијановићеве да јој се на име душевног бола плати 5.200 КМ. Цвијановићева је обавезана да Пандуревићевој и РТВ БН надокнади судске трошкове у износу од 1544,40 КМ.
 
Разлог Цвијановићеве тужбе је Закон о заштити потрошача БиХ који је у Парламенту БиХ усвојен на приједлог СДС-а, а којим се забрањују кредити у швајцарцима, и изјава Пандуревићеве да је ''је Влада РС морала измијенити Закон о облигационим односима и заштитити кориснике кредита у швајцарцима, те да је 13 људи извршило самоубиство због тога и да је њихова душа у рукама Жељке Цвијановић''.  Због ових ријечи и прилога на БН телевизији, премијерка је посјетила психијатра јер је, како се наводи у образложењу пресуде ''била узнемирена и нерасположена пар дана''.
 
Суд је оцијенио да се не ради о клевети него о мишљењу, а да је тужитељица (Цвијановићева) као јавна личност подложна критици, коментарима и осуди јавности.
 
Ово је пета тужба коју су против шефа Клуба посланика СДС Александре Пандуревић изгубили функционери СНСД-а, а укупна износ који су у разним тужбама потраживали је 160.200 КМ. У три тужбе другооптужена је била БН ТВ јер, како се испоставило, није цензурисала критике власти.
 
Смисао свих ових тужби је притисак на неистомишљенике и слободно новинарство, као и гушење сваке критике. Власти би очито једино одговарао фластер на устима и повез на очима народа и опозиције.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account