25.07.2018 15:05
Компанија „Проинтер“, Игорa Додикa, синa предсједника Републике Српске и СНСД-а Милорада Додика, преузима све послове у Републици Српској. Након што су добили вишемилионске послове у ИТ сектору,  Додиков „Проинтер“ је изабран и за набавку радара за мјерење брзине кретања возила и тиме показао да је у Републици Српској битно једино - презиме.
 
„Проинтер“ је за само три године постао апсолутни побједник тендера у Републици Српској. Додикова фирма је током 2015. године имала приходе од 650.000 марака, а прошлу, 2017. годину завршила је са приходом од чак 17,4 милиона марака. „Проинтер“ и „Ланако“ су прошле године побиједили на 135 тендера чија се вриједност процјењује на 46,6 милиона марака.
 
Српска демократска странка подсјећа да је „Проинтер“ добио милионске послове од Универзитетско-клиничког центра Републике Српске у Бањој Луци, Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, Пореска управа Републике Српске, Влада Републике Српске, Електропривреда Републике Српске, Завод за запошљавање Републике Српске, Фонд здравственог осигурања, Министарство финансија РС. Додиков „Проинтер“ је на крају прошле године добит повећао за 445 одсто.
 
Након свих тендера на којима је побиједио, „Проинтер“ је почео да снабдјева Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Набавка радара ће коштати 187.197 марака. Јасно је да у Републици Српској нема мјеста и будућности за синове и кћерке обичних, поштених грађана који корицу свога хљеба траже по њемачким ресторанима, на италијанским путевима и у швајцарским занатским предузећима. Породична мануфактура Додик је преузела све послове. Српска демократска странка позива све грађане Републике Српске да тој бахатости у октобру стану ногом за врат.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account