31.08.2018 18:14
Поводом данашњег саслушања више особа због сумње да су починили неколико кривичних дјела у пословању фирме “Алумина”, Српска демократска странка пита истражне органе у Републици Српској због чега нису реаговали раније, будући да још од 2008. упозоравамо да се тамо дешавају криминал и злоупотребе.
 
Овим путем позивамо Министарство унутрашњих послова Републике Српске да истражи ко је уписао незаконите хипотеке на име кредита који никада нису ушли у фирме „Бирача“, већ је новац из кредита завршио на непознатим рачунима широм свијета. Позивамо полицију да јавности Републике Српске хитно саопшти ко је починио такав криминал, а нарочито ко га је „с врха“ одобрио.
 
Поздрављамо акцију тужилаштва и полиције, али тражимо да испитају улогу предсједника Републике Српске Милорада Додика, министра финансија Зорана Тегелтије, градоначелника Зворника Зорана Стевановића и осталих из власти у овим сумњивим активностима које би „Бирач“ могле да коштају 200 милиона марака.
 
Све друго сматраћемо још једним фингираним процесом којим власт у Републици Српској, у предизборно вријеме, жели лажно да се прикаже као борац против криминала и корупције, а у ствари је саучесник бројних криминалних афера. Позивамо полицију и правосуђе у Републици Српској да се коначно отргну из мафијашко – политичке спреге и да процес у „Алумини“ доведу до краја, по слову правде и закона.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account