19.10.2018 21:14
Након што је јединство СДС-а потврђено на сједници Предсједништва СДС-а, појавили су се гласови који то јединство девастирају, рекао је предсједник СДС-а Вукота Говедарица гостујући у Дневнику 2 БН ТВ.

“Нажалост, некоме не одговара јединствен став, па је непосредно након конференције за новинаре дошло је до одређених поремећаја у јединству које смо постигли. Почињем да сумњам да у СДС-у постоје људи који су у сарадњи са режимом радили против воље бирача и да су се бавили изборним преварама.

"То су групације које ће врло брзо бити познате јавности. Не могу да вјерујем да СДС има око 100 хиљада гласова, што је премало, а да ја као кандидат добијем више од 280 хиљада гласова”, рекао је Говедарица.

Према његовим ријечима, даљи кораци руководства СДС-а биће утврђени након сједнице Главног одбора.

“Ми ћемо разматрати наше изборне резултате на сједници Главног одбора. Разговарао сам са предсједником Главног одбора Миланом Миличевићем и затражио од њега да закаже ту сједницу за следећи викенд. Тада ћемо разговарати о изборним резултатима и свим активностима група унутар СДС-а које раде против СДС-а". 

"Они то раде са јасним циљем да СДС на тацни испоруче владајућој партији, те да се тиме уништи опозиција. Тиме би добили утабан пут без икаквог отпора. За једно друштво је најгоре када на изборима побиједи политика која континуирано доноси лоше одлуке, а једино горе од тога је да власт девластира опозицију. То је аутократија која Републици Српској не треба". 

Говедарица и даље тврди да су избори у БиХ нелегални.

“Прије 6-7 мјесеци када смо требали да мијењамо Изборни закон није дошло до промјене у сегменту увођења скенера. Са тим скенерима воља бирача би другачије изгледала. Сада је јасно зашто су одређене политичке партије учиниле све да не дође до увођења скенера". 

"Велики је број неважећих листића и желимо да утврдимо њихову структуру да знамо на који су начин они неважећи, а желимо и да утврдимо да ли постоје листићи који нису оригинални и то је лако утврдити. Ми ћемо на томе да инсистирамо". 

"Тражимо да се броје сви гласови и за то је потребно много времена, али мислим да нам је најбитнија воља бирача. Дубоко сам увјерен да сам покраден, али у принципу, нисам покраден ја, брутално је покрадена изборна воља бирача”, рекао је предсједник СДС-а у Дневнику 2 БН ТВ.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account