15.11.2018 12:08
Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица искључио је Бориса Јеринића из чланства странке због теже повреде Статута и дјеловања супротног званичним ставовима Српске демократске странке.
 
Не поштујући Статут и одлуке Главног одбора странке, Јеринић дужи период дјелује против интереса Српске демократске странке. Јеринић је јуче, у пратњи градоначелника Добоја Обрена Петровића и Уроша Гостића, присустовао састанку са делегацијом Савеза независних социјалдемократа иако није имао овлашћење страначког органа да се на томе састанку појави. На том састанку, како је најавио портпарол СНСД-а, донесена је одлука да посланици СДС-а из Добоја политички рад наставе у клубовима СНСД-а у ПС БиХ и у Народној скупштини Републике Српске, што је супротно Статуту и званичним ставовима Српске демократске странке.
 
„Поручујем члановима и симпатизерима Српске демократске странке да ћемо учинити све да странку сачувамо од мешетара и трговаца. Српску демократску странку сачуваћемо досљедном политиком и нећемо дозволити да нас неодговорни појединци изруче онима који желе да СДС нестане, уједно правећи од лажних патриота националне хероје“ - поручио је Говедарица.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account