18.11.2018 14:02
Српска демократска странка сматра да највећи „мангупчић“ Демократског народног савеза, Недељко Чубриловић, не би требао бити поново именован за предсједника Народне скупштине Републике Српске, јер је у неколико наврата понизио парламент и свјесно отежавао рад посланицима опозиције.

Чубриловић је једини предсједник Народне скупштине Републике Српске који је на посланике опозиције послао дуге цијеви, пиштоље и пендреке и по томе ће остати упамћен у историји парламентаризма, па таман ако то историју буду писали самозвани Додикови „љетописци“.

Српска демократска странка подсјећа да је Чубриловић испред мале сале Народне скупштине Републике Српске поставио наоружане полицајце са једним јединим наређењем: да спријече посланике опозиције да прекину скандалозно засједање парламента када је незаконито смијењен главни ревизор Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске Душко Шњегота.

Чубриловић је годину дана „из потаје“ чинио све да не буде објављена одлука о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ и тиме показао да је само марионета у рукама Милорада Додика. Чубриловић игра онако како Додик свира - пријеподне је спреман да гласа за поменути референдум, а послијеподне је спреман да учини све да се одлука о референдуму не објави у „Службеном гласнику Републике Српске“.

Чубриловић је дао легитимитет парламенту који је формиран политичком корупцијом, куповином народних посланика. Павићев дојучерашњи потпредсједник је био глув у данима када је објављен снимак на којем се чује како Жељка Цвијановић говори о „квалитетној куповини друге двојице“.

За Чубриловића је то био легитиман политички потез, а касније понижавање Народне скупштине Српске био је само наставак Чубриловићевих „патриотских“ акција. Чубриловић је, такође, четири године био глув и за посланичка питања и учинио је све што је у његовој моћи да Влада Републике Српске не одговара посланицима на њихова питања.

Српска демократска странка сматра да би Чубриловић новим мандатом још више понизио парламент Републике Српске и да је потребно учинити све да се то не догоди.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account