21.02.2022 11:15
Већ годинама тражим да се гробље Мали Зејтинлик, уз Манастир Соколица и Спомен-обиљежје Стари Брод уврсти у план посјета за наше ученике кроз наставни план и програм основних и средњих школа. – истакла је Соња Караџић Јовичевић, потпредсједница Народне скупштине Републике Српске.
 
„Последњи пут кад сам то тражила, прије 3 мјесеца, на моје посланичко питање, министрица Тривић је одговорила да то није њен посао, него менаџмента школа. Дакле, као народни посланик, ја бих требала да идем од школе до школе, основне и средње, да убјеђујем директоре да у програм уведу обилазак Малог Зејтинлика, Манастира Соколица и Старог Брода?!“ – појаснила је Караџић-Јовичевић.
 
Она каже да то треба да ријеши министрица  једним дописом!
 
„Ако ћемо право, више од 20 година Мали Зејтинлик није ни имао статус спомен-обиљежја од државног значаја док нисам запела и изгурала. Уз то и статус од регионалног значаја добиле су  Вељине и Миљевићи.“ – казала је потпредсједница Народне скупштине Републике Српске.
 
Али, ето, каже Караџић-Јовичевић, пред саме изборе да предложе иницијативу сјетио се и ДЕМОС.
 
„Да није све политика и гласови, да живи нису само бирачи, да мртви не служе за поене - сва би стратишта одавно имала заслужен статус, били би обухваћени програмом обиласка за школе и туристичке организације без обзира ко је на власти. А посебно без обзира на изборе апетите“ – закључила је Соња Караџић Јовичевић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account