04.10.2022 13:27
Српска демократска странка позива Тужилаштво, Министарство унутрашњих послова Републике Српске и СИПА-у да у што краћем року приведу и саслушају особу која је  јавно у изјави медијима признала да је учествовала у изборној крађи на штету Јелене Тривић, кандидата за предсједника Републике Српске.
 
„За очекивати је било да након емитовања изјава о признању изборне крађе од предсједника бирачког одбора у селу Крајишник код Градишке Стевана Гутића он, као и сви чланови тог бирачког одбора, одмах буде приведени и саслушани. Међутим то се по нашим сазнањима још увијек није десило“, наводе у СДС.
 
Подсјећају да је Гутић у камере БН ТВ признао да резултати гласања достављени ЦИК-у са бирачког мјеста гдје је био предсједник  комисије не одговарају истини тј. да су сви гласови Јелене Тривић у записнику унесени другом кандидату.
 
„Нереаговање полиције ја за још веће чуђење обзиром да је Гутић и сам признао да је свјестан да је  починио кривично дјело. Према нашим сазнањима оваквих и сличних случајева има широм Српске и нећемо ни по коју цијену дозволити да очигледне изборне крађе прођу некажњене. Још једном позивамо надлежне органе да хитно реагују и да приведу све чланове поменутог бирачког одбора, као и сва друга лица за које се испоставе конкретни докази да су учествовала у изборним крађама и преварама“, поручују из СДС.
 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account