28.12.2022 08:57
Српска демократска странка неће учествовати на ванредним изборима у Братунцу и Зворнику под садашњим условима јер не жели дати легитимитет изборном процесу који не одражава вољу грађана него је резултат изборних манипулација. Позивамо грађане Зворника и Братунца да не изађу на ове изборе чиме ће се изјаснити да не подржавају овакав изборни процес у којем је исход унапријед познат и исфабрикован у бирачким одборима и изборним комисијама.
 
Без обзира на став да предстојећи ванредни избори у Зворнику и Братунцу неће бити спроведени под фер и поштеним условима, те иако Српска демократска странка на њима неће учествовати, на свим бирачким мјестима и у локалним изборним комисијама ће имати своје посматраче како би евидентирали све неправилности, о којима ћемо благовремено реаговати према надлежним институцијама и обавијестити јавност.
 
Широј јавности је познато да је на претходним изборима забиљежен велики број случајева нерегуларности у изборном процесу и у ове двије локалне заједнице до те мјере да су регуларност, законитост, интегритет, легитимитет и резултати изборног процеса у потпуности доведени у питање.
 
Српска демократска странка захтијева измјене изборног закона који ће довести до фер и поштених избора, те елиминисати изборне крађе и политичку корупцију. Под тим се подразумијевају не само техничке измјене изборног закона и увођење скенера и видео надзора паралелно са ручним бројањем као контролним механизмом, већ такође суштинске измјене попут враћања странкама власништвa над мандатима изабраних функционера, који ће елиминисати политичку корупцију којa je обиљежилa претходно десетљеће на политичкој сцени Републике Српске. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account