25.03.2023 12:34
Према ријечима в.д. предсједника СДС Милана Миличевића, долазак предсједника Хрватске Зорана Милановића у Дервенту на прославу оснивања 103. бригаде ХВО и уручивање одликовања тој по злу чувеној јединици на годишњицу стравичног злочина који је регуларна Хрватска војска учинила у Сијековцу само неколико километара даље, представља скандал, отворен шамар, тешку увреду српском народу и срамно ругање свим српским жртвама у Посавини.
 
"Шокиран сам и као човјек и као учесник Одбрамбено - отаџбинског рата да се овакав сраман чин дешава у сред Републике Српске, без икакве реакције институција Републике Српске . ", рекао је Миличевић.
 
Он је нагласио да је 103. бригада ХВО одговорна за велики број злочина на подручју Посавине и Дервенте, логоре, мучења и масакре, што сигурно није непознато Милановићу, а поготово властима Републике Српске.
 
"Велики број позива сам добио од становника Дервенте који су у невјерици посматрали вијорење ратних обиљежја ХВО и парадирање у ратним униформама те злочиначке бригаде, уз исто питање од свих - како је могуће да се ово дешава у Републици Српској и ко је ово дозволио?", истакао је Миличевић.
 
Лидер СДС-а је такође рекао да од надлежних институција Републике Српске очекује да у најкраћем могућем року обзнане јавности и грађанима ко је дозволио овај сраман догађај у Дервенти, те да се одговорни казне, како се ништа слично не би поновило у било којем дијелу Републике Српске.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account