06.09.2023 17:27
Са сутрашње „Скупштине на отвореном“ ће бити послана поруку да се Народна скупштина Републике Српске и одлуке које она доноси морају поштовати и спроводити и да не смију бити кориштене за једнократну употребу и политичку трговину, као што то ради актуелна власт, поручио је Милан Миличевић, предсједник СДС.
 
Он је казао да одлуке морају бити доношене у парламенту Српске и да једном донесене одлуке НСРС морају бити спроведене.
 
„До сада је било обрнуто. Одлуке су доношене у неким комитетима СНСД и онда се дају у НСРС“, истакао је Миличевић.
 
Он је навео да ће сутра на „Скупштини на отвореном“ јавности бити предочен документ у којем ће бити наведен низ одлука, закључака и закона који су доношени већином гласова у НСРС, а који нису спроведени.
 
„Власт закључке НСРС не спроводи, него их користи за једнократну употребу и трговину са својим политичким партнерима у Сарајеву и са међународном заједницом. То чине рецимо за именовање министра финансија или 75 милиона КМ за зграду Управе за индиректно опорезивање и слично“, подсјетио је Миличевић.
 
Он каже да власт, ако већ не спроводи закључке, има могућност их повуче. „Али прије него што их повуку они моју признати да нису способни за спровођење тих закључака“, категоричан је Миличевић.
 
Он је поновио да се сутрашња „Скупштина на отвореном“ одржава са циљем заштите НСРС и њених закључака и изразио увјерење да ће овај скуп протећи без било каквих инцидената.
 
„Посланици имају сасвим легитимно право да на платоу испред НСРС изнесу наше ставове. Ако постоји нека забрана приласка људима да се добровољно прикључе они могу бити на дистанци која је дозвољена“, рекао је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account