29.10.2023 14:41
Српски народ никада кроз историју није дозволио да се угаси пламен наше традиције и вјере. Прошли смо разне голготе од Косова до Јасеновца и несретних ратова деведесетих година прошлог вијека, а наша вјера и дух су остали јаки, истакао је др Милан Миличевић предсједник Српске демократске странке у Вићенци гдје је са српском заједницом прославио крсну славу Светог Луку у цркви у Вићенци.
 
„У данашње вријеме пролазимо кроз друге проблеме. Економски крах, немаштина, лоша политика и нестабилност натјерали су наше људе да траже неку бољу будућност за своје породице далеко од својих огњишта. Обилазећи бројне земље Европе и свијета, увијек сам био у прилици да сретнем наше добре домаћине који су својим радом и трудом постигли велике успјехе. Оно што им је свима заједничко, јесте њихова црква као мјесто окупљања. Њихова преданост очувању вјере и српског поријекла је вриједна сваког дивљења“, поручио је предсједник СДС-а.
 
Литургију поводом славе цркве Светога Луке служио је епископ аустријско-швајцарски Андреј и  свештеник Далибор Ђукић а литургију су присустовали генерални конзул Србије у Трсту Иван Стојиљковић и наша бројна браћа и сестре.
 
„Посебно морам истаћи једног од првих међу нашим људима, човјека који окупља наш народ у дијаспори, а то је наш Душко Бабић.  Поносан сам што је јасна њихова намјера да и будући нараштаји поштују своје поријекло. Истовремено, осјећам велику сјету што су ови честити људи били приморани да напусте Републику Српску. Захвални смо им што и даље не заборављају своје крајеве, долазе и улажу у развој наших градова и села. Остаје нада да ћемо их једног дана успјети вратити у Републику Српску“, закључио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account