01.11.2017 08:25
Ни годину дана након пораза СНСД-а у Теслићу од стране СДС-а режим се није помирио са тим дебаклом и наставља са притисцима на локалну власт. Након бројних покушаја рушења скупштинске већине и куповине одборника, који су се такође неславно окончали, режим не посустаје у покушајима да сломи начелника општине Теслић, Милана Миличевића, овај пут монтираним оптужбама пласираним преко режимских медија.

Принцип је следећи, ако противника не можете побиједити, треба га што више оцрнити у јавност и довести у везу са било каквим пропустом или незаконитошћу. 

Тако су данас режимски медији извјестили да је МУП „поднио извјештај“ Окружном тужилаштву у Добоју против начелника општине Теслић за ни мање ни више него „несавјестан рад у служби“. Режимски медији су ову фарсу предочили као завршену ствар, иако се од почетка ради о монтираном процесу у којем истрага није завршена, него се наставља у оквиру тужилаштва, које ће на основу извјештаја МУП-а или поднијети пријаве или одбацити све оптужбе које су засноване на анонимној дојави, из познате кухиње.

У цивилизованом свијету свако је невин, док се не докаже супротно, а у овом случају режимски медији су већ донијели пресуду иако никаква оптужница није ни поднесена нити покренут судски процес. Запањујућа је и брзина којом је МУП комплетирао извјештај према тужилаштву у овом случају, док смо сви свједоци да пролазе године и десетљеће од крупних афера, кривичних дијела и чак убистава, које МУП до данас није ријешио.

Начелника општине Теслић режим терети за наводно „несавјестан рад у служби“, за који није предочен нити један ваљан доказ, а с друге стране уз обиље доказа за економско и институционално урушавање Републике Српске, нити једна од одговорних особа није одговарала, није спроведена истрага, нити подигнута оптужница.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account