29.11.2020 11:35
Прије почетка самог поновљеног изборног процеса на бирачком мјесту Сухача у Новом Граду посматрачи СДС-а и ПДП-а извршили су преглед бирачког мјеста и изборног материјала, приликом прегледа гласачких кутија уочено је по 200 попуњених листића убачених у двије гласачке кутије.
 
Након откривања овог покушаја изборне преваре зауставили су изборни процес и обавјестили чланове Општинске изборне комисије и затражили од истих да дођу на бирачко мјесто.
 
Чланови општинске изборне комисије дошли су на бирачко мјесто и контактирали Централну изборну комисију која им је наложила да се спорне кутије и гласачки материјал изузму и у пратњи полиције складиште у просторије Општинске изборне комисије, а да се изборни процес настави.
 
Представници СДС-а пријавили су овај случај покушаја изборне манипулације МУП-у РС, Агенцији за истрагу и заштиту и надлежним тужилаштвима.
 
ОО СДС Нови Град тражи и очекује да се комплетан изборни процес у Новом Граду који је од почетка био нерегуларан понови и да се кривци за овакав накарадно спроведен изборни процес казне !

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account