16.02.2022 11:19
Питамо министра Касиповића да ли се комисије Министарства правде Владе РС приликом избора нотара воде принципом родовског и насљедног права и да ли је Република Српска и званично постала власништво петнаест породица?
 
Данашњи избор сестара, супруга, свастика и снаха људи блиских власти за нотаре које је одборило министарство правде Владе РС представља незабиљежен случај непотизма у једном дану. Никада у једном дану није постављено толико родбине челних људи власти на важне позиције.
 
Гледа Република Српска данашње нове титуларе у породицама људи блиских власти и не вјерује како смо дошли у позицију да док нам млади и образовани људи али без звучног презимена у колонама одлазе према западној Европи, они који су се докопали власти бесомучно узимају високе позиције по принципу примогенитуре.
 
Наш хитни апел министру Касиповићу да смјеста поништи срамно бодовање којим се на позицију нотара бира родбина високопозиционираних људи политичке власти Републике Српске. Иначе ће он бити тај који ће бити означен саучесником овог срамног чина.
 
Подјећамо јавност да је данас комисија Министарства правде предложила министру Касиповићу да за нотаре именује Марину Селак, Марину Кременовић, Марину Штрбац, Огњена Богданића и Јелену Поповић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account