29.07.2023 15:24
Република Српска је угрожена јер је води неодговрна власт СНСД-а на челу са Милорадом Додиком који је чине празном љуштуром без становника, нагласио је Милан Миличевић, предсједник СДС-а гостујући у Јутарњем програму БН телевизије.

Миличевић је додао да је Српска угрожена само изнутра јер је споља јасно дефинисана Дејтонским мировним споразумом, те да је у том смислу неупитна.

“Српску угрожава власт која је води тако да су је у своје руке узели интереси појединих кланова, породица и тајкунских фирми блиских власти. Они живе добро на рачун свих грађана Српске”, јасан је Миличевић.

Власт на челу са СНСД-ом и Милорадом Додиком Српску чини празном љуштуром без становника, каже даље Миличевић.

“Милорад Додик велику галаму започне када је великој и озбиљној кризи из својих разлога и интереса. Тада он ситуацију направи таквом да постане преговарач дијела међународне заједнице и својих партнера у Сарајеву. На крају је увијек жртва народ Српске и сама Српска”, сматра Миличевић.

Додаје са је то неодговорна, популистичка национална политика.

“У исто вријеме крупне економске теме, негативна демографска слика, огромна политичка и економска криза у Српској остају по страни јер власт не зна да је ријеши. Живимо у времену када се просјечан становник свео на размишљање да је добро кад су плате и пензије у јавном сектору редовне, макар биле и мале. Морамо направити политички амбијент за инвестиције и улагања. Тло на ком ће млад човјек видјети перспективу и остати”, мишљења је предсједник СДС-а-

Истиче да је патриотизам свакодневно одговорно понашање сваког грађанима Српске на радном мјесту и мјесту гдје живи, те да је став СДС-а да крупне политичке теме треба да буду у интересу Српске, чиме се она штити.

“Сматрамо да треба донијети нови закон о Устанвном суду БиХ без страних судија, који не може да функционише на основу Правилника, а поготову да се правила доносе без кворума и српских судија. Јасно је да треба ићи ка гашењу ОХР-а да би Српска заштитила своје интересе”, категоричан је Миличевић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account