01.12.2019 21:08
“Покажите шта сте потписали и преузмите одговорност за историјску грешку коју сте направили'', поручио је данас СНСД-у и Милораду Додику предсједник СДС-а Мирко Шаровић и најавио да његова странка неће одустати од иницијативе да о Програму реформи БиХ расправља Народна скупштина Републике Српске прије него се тај документ упути и сједиште НАТО-а у Брисел.
 
"Ако у Програму реформи БиХ нема ништа штетно по Републику Српску, зашто од јавности, Народне скупштине и Владе Републике Српске кријете шта сте потписали? Реците нам на шта сте и под којим условима пристали'', пита предсједник СДС-а Мирко Шаровић и додаје да СДС неће оклијевати да и другим средствима, референдумом и свим дозвољеним грађанским иницијативама дође до истине.
 
"Неки мисле да ће се ово питање завршити за неколико дана или седмица, јер ћемо се ми уморити од те теме и заборавити на то. Нећемо. То је тема која може имати далекосежне посљедице по српски народ не само у Републици Српској већ и у Србији'', каже Шаровић и истиче да није мала ствар дозволити да један човјек својим потписом одлучи о нашем НАТО путу и да при том занемари чињеницу да је Србија јасно поновила свој став о војној неутралности.
 
Шаровић тврди и да Милорад Додик покушава пребацити одговорност и своје грешке подвалити СДС-у.
 
"Прича да је требало ми да гласамо против АНП-а у Савјету министара и тако, наводно, то питање завршити бацањем прашине. Министри СДС-а и ПДП-а девет пута су то питање скидали са дневног реда Савјета министара. Да нисмо тако поступили, прегласали би нас хрватски и бошњачки министри и тај би документ био упућен на даље одлучивање у Парламентарну скупштину. Тако би из цијеле приче била искључена Народна скупштина Републике Српске, а управо се то сада дешава. Оправдано сумњамо да би СНСД и њихови коалициони партнери нашли начин да се тај документ усвоји, па би поново нас окривили и за то'', појашњава Шаровић и додаје да Додик покушава своју огромну, историјску кривицу сакрити од јавности и увући неке друге у ту причу.
 
"Очито је да су Програм реформи БиХ, што је, у ствари, сужена варијанта АНП-а, радили страни ментори да би помогли Милораду Додику да изађе из ове, за њега врло проблематичне ситуације. То више нико и не крије, али сва та прича је у суштини куповина времена и обмањивање јавности'', сматра Шаровић и тврди да Милорад Додик потцјењује грађане Републике Српске и игра се с њима, али ће се истина о томе шта је и под којим условима потписао сазнати кад-тад.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account