08.12.2019 19:57
"Мислим да би било лоше да се једног дана пробудимо и осванемо у НАТО-у. Мислим да грађани Републике Српске то не заслужују", каже лидер СДС-а Мирко Шаровић.

Млади СДС-а сутра у 12 часова у центру Бањалуке покренуће потписивање петиције за подршку иницијативи да се документ “Програм реформи БиХ” који је усвојило Предсједништво БиХ 19. новембра одмах објави и да, прије слања у сједиште НАТО-а, о том документу своје мишљење да Народна скупштина Републике Српске.

Петиција ће од сутра бити потписивана у свим мјестима у Српској, а предсједник СДС-а Мирко Шаровић поручио је да сви грађани имају право да знају шта су потписали Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, прије него што свој документ пошаљу у сједиште НАТО-а у Брисел.

"Сматрам да о тако важним питањима која се тичу безбједности и војног савеза у који намјерава да иде Босна и Херцеговина, грађани Републике Српске морају да буду упознати. О томе мора да се пита сваки грађанин Републике Српске, без обзира на његову политичку оријентацију. Тај документ не треба да се крије, не треба да буде закључан у неком сефу. О тако важном националном питању увијек треба да се питају грађани на референдуму", рекао је Шаровић.

Предсједник СДС-а је указао на опасност ако се овако важан документ крије од јавности. 

"Мислим да би било лоше да се једног дана пробудимо и осванемо у НАТО-у. Мислим да грађани Републике Српске то не заслужују", каже Шаровић.

Он је рекао да као предсједник Српске демократске странке подржава иницијативу младих СДС-а.

"Бићу један од потписника и вјерујем да ће резултати за неколико дана показати да велики број грађана мисли оно што и поручује омладина СДС-а - Ја имам право да знам", рекао је Шаровић. 


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account