01.03.2020 10:42
Због губитка земљишта Старе аутобуске станице у центру града вриједног десетине милиона КМ опозиција у Бањалуци тражи ванредну сједницу Градске скупштине, казао је Александар Петковић, одборник СДС у Бањалуци.

Циљ овакве сједнице је тражење одговора на питања - ко је крив што је град изгубио можда највриједнију локацију и ко ће се окористити губитком имовине грађана Бањалуке.

„Изгубити имовину вриједну десетине милина КМ и не заказати ванредну скупштини то је за мене пролонгирање времена и давање могућности да се та имовина приграбили и да се у потпуности остваре намјере оних који су сковали овај план“, поручио је Петковић.

Упозорио је да ће Бањалука ће због небјашњивог „наводног губитка“ документације, која потврђује власништво Града над имовином, остати без изузетно вриједне имовине .

„У Бањалуци је СНСД на власти у протеклих 20 година, а процес је почео прије 16 година и нико није оптужен због више пропуста који су сви заједно довели до овако великог губитка за Бањалуку. Документи који потврђују имовину Бањалуке над овим земљиштем нису нестали из само једне  институције, него са три мјеста“, истакао је Петковић.

Он је упитао ко је до сада оптужен за нестанак тих докумената, гдје се сад налазе, зашто се у истрази није кренуло од радника архиве и осталих мјеста гдје са којих су мистериозно нестали. 

„ Да ли је власт у Бањалуци можда мислила да ће без докумената који потврђују да је Бањалука легални власник над овом имовином суд донијети другачију одлуку“, казао је Петковић и упитао због чега до сада није покренута ниједна истрага против одговорних.


 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account