24.08.2012 00:00

Недавно је тужилаштво у Тузли, подизањем оптужнице за наводни ратни злочин против четворице Срба који су бранили себе и своје породице у Смолући, дефинитивно потврдило да је на дјелу инструментализација правосуђа у сврху наставка ратне политике покоравања Срба и претварања БиХ у тамницу српског народа.

Подсјећамо да је Смолућа била велико српско насеље које је након вишемјесечног држања у обручу потпуно уништена, и да данас у њој не живи ни један Србин. И они који су ту остали да живе, лојани тадашњој муслиманској власти су одмах ликвидирани. Тужилаштво у Тузли није подигло ни једну оптужницу против Бошњака који су за то одговорни.

Оваква пракса је модел поступања правосуђа Федерације као и правосуђа БиХ, а и Брчко дистрикта. Подсјећамо на сарајевску и тузланску колону, злочине над Србима у Сребреници, Братунцу, Сарајеву, подручју Буквика у Брчком и многе друге.

Број Бошњака и Хрвата осуђених за ратни злочин, у односу на Србе је миноран, и поред јасних чињеница и доказа који говоре супротно. То изнова повређује ране српског народа и показује јасну тенденцију да се код сваког Србина који се затекао на овим просторима у вријеме несрећног ратног сукоба изазове страх и несигурност.

Истиче вријеме да се оваквој пракси правосуђа стане у крај, која ће у супротном, у иначе сложеним БХ приликама довести до краха дејтонског споразума.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account