05.08.2012 00:00

Српска демократска странка упозорава на противуставно дјеловање Предсједништва и Министарства иностраних послова БиХ приликом гласања у Уједињеним нацијама о Резолуцији о Сирији.

Пошто је представник БиХ у УН гласао за Резолуцију, иако није постојала сагласност српског члана Предјседништва, ради се о противуставној узурпацији надлежности од стране Министарства иностраних послова, уз сагласност два члана Предсједништва из ФБиХ.

Овако уведена пракса је смишљено рушење Устава БиХ и заобилажење представника РС у Предсједништву и Министарству иностраних послова, те захтјева хитну реакцију представника из РС у заједничким органима у Сарајеву.

Српска демократска странка очекује од српског члана Предсједништва Небојше Радмановића да затражи хитну сједницу на којој би се Предсједништво БиХ изјаснило о насталој ситуацији и санкционисало одговорне.

Уколико се то не деси, СДС очекује од надлежних институција РС да донесу адекватне одлуке како би обезбједила Уставом дефинисане надлежности и заштиту интереса РС.

Информативна служба СДС-а


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account