21.08.2017 17:13
Данас смо имали прилику да свједочимо најјачем нападу на Главну службу ревизије РС до сада, и то од стране министра финансија Републике Српске, што цијелој ствари даје посебну тежину.
 
Из године у годину пратимо рад ревизије и увјерили смо се да свој посао обавља професионално, а да према институцијама Републике Српске заузима ставове и оцјене које су најблаже, али ипак у оквиру професионалних стандарда.
 
Оцјене министра финансија Зорана Тегелтије су директан напад на професију и одбијање било какве одговорности за стање јавних финансија које је у константном погоршању. Уосталом, министар треба да објасни зашто Влада не стоји иза свог Извјештаја о консолидованом буџету за 2016. годину који је повукла из скупштинске процедуре.
 
Ми знамо, а и упозоравали смо на то, да је тај извјештај био невјеродостојан. Зашто министар не одговори шта је са извршењем препорука ревизије из претходних година јер смо нашли да се не поштују ни оне из 2008. године.
 
И на крају из напада министра на институције се најбоље види да су у Републици Српској институције само параван за ванинституционално дјеловање и лоше финансијско управљање. Након оваквог скандалозног наступа министра, сматрамо да би оставка или смјена министра била једино добро решење за будућност Републике Српске.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account