14.11.2017 17:11
Предсједник СНСД-а Милорад Додик и странке окупљене око СНСД-а користе сваку прилику да изразе свој лажни патриотизам, а по правилу им повод даје њихов доказани и најбољи партнер за стварање конфликта - Бакир Изетбеговић.

Политичком подвалом и сакривањем иза лажног јединства сматрамо позиве на договор о некаквом заједничком наступу и ”одбрани” од ”пријетње”  Републици Српској из Сарајева. Креатори сукоба на овим просторима добацују једни другима лопте, продубљују политичку кризу у земљи и покушавају у тај сукоб увести што више политичких актера.

Позив на напуштање институција БиХ представља манифестацију највећег кукавичлука, јер када би српски члан Предсједништва БиХ, Младен Иванић напустио Предсједништво, не би постојао нити један Србин који би могао блокирати доношење штетних одлука по Републику Српску.

Опште је познато да Предсједништво БиХ може функционисати и без једног члана Предсједништва, а у конкретном случају, не би имао ко да блокира евентуално стављање на дневни ред одлуке о признању лажне државе „Косово“, што би Младен Иванић свакако урадио, уколико би таква одлука дошла на дневни ред Предсједништва БиХ.

Све док српски представници у заједничким институцијама, како у Парламенту , тако и у Предсједништву БиХ, могу блокирати било коју одлуку која је штетна по витални интерес Републике Српске и витални интерес Срба као конститутивног народа, не разумијемо позиве на „бјежанију“ из заједничких институција.

Што се тиче признања јужне српске покрајине Косова као независне државе све док је сигурно присуство српског члана на сједницама Предсједништва БиХ не постоји ни теоријска могућност за доношење такве одлуке.

Прије ће доћи до распада БиХ него до овакве одлуке Предсједништва БиХ.

Због читаве политичке ситуације у БиХ, још једном позивамо власт у Републици Српској да се већ једном ослободи демагогије и скине маску лажног патриотизма, а почне радити на заустављању пропадања Републике Српске које се из дана у дан продубљује.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account