15.11.2017 16:22
Потпуно је јасно да Република Српска рачуна на Српску демократску странку као алтернативу бахатој и ненародној власти, тако да сваки поштени човјек зна да ћемо успјешно заштити све њене институције, једнако успјешно као што смо их знали и створити.  Од свих врста напада бранили смо Српску много пута раније, бранили и одбранили. Ове посљедње, вербалне нападе,  који долазе из  СНСД-ове кухиње смо препознали као координисану активност  Милорада Додика и Бакира Изетбеговића , који у недостатаку  идеја како обичан човјек треба да има достoјанствен живот, настоје надомјестити јефтиним популизмом, који је једини политички правац дјеловања неспособне владе која је формирана куповином народних посланика.

Да су Милорад Додик и СНСД искрени у позивима да Срби напусте заједничке институције БиХ упућивали би их онда кад је СНСД-ов кадар вршио власт у Сарајеву и када им је био довољан само један телефонски позив да то ураде. Да су стварно искрени из СНСД-а прво би позив упутили својим кључним људима, рецимо Жељки Цвијановић и Зорану Тегелтији, да напусте све позиције у управним одборима у Сарајеву, почевши од Управног одбора Управе за индиректно опорезивање, Електропреноса БиХ, и тако редом. Ми би знали исправно тумачити те њихове потезе. Овако, више нам је него јасно да СНСД  позивима за повлачењем свих Срба са позиција из Сарајева само изражавају фрустрацију и жал за тим позицијама које су изгубили на изборима 2014. године.
 
Српска демократска странка је увијек изражавала поштовање према институцијама Републике Српске, али људима који обављају њене функције мора бити јасно да се лично поштовање не стиче избором или именовањем, него поштеним и часним радом у интересу свих грађана Републике Српске која се у потпуности коси са амбијентом свеукупне моралне декаденције коју је ова власт успјела да  изгради у протеклој деценији. Институције Републике Српске тренутно дерогирају носиоци највећих функција  који никада нису гледали колику штету могу направити Републици Српској да би оставарили личну или партијску корист.

Српска демократска странка заједно са својим коалиционим партнерима има став о свим питањима за Републику Српску, знамо препознати ниво опасности, и баш зато смо свјесни да се у Сарајеву Република Српска брани исто као и у Бањалуци, те нас стога не може заплашити једна изјава Бакира Изетбеговића за кога смо апсолутно убјеђени да је увијек спреман направити штету српском народу када би он то којим случајем могао.Због свега наведеног сматрамо да  повлачење никада није било добра одбрамбена активност за Републику Српску од када је она створена. И због тога се нећемо повлачити пред јефтиним триковима које нам с времена на вријеме заједно сервирају Додик и Изетбеговић.

О нашем патриотизму не осјећамо потребу да говоримо, он се свакодневно показује дјелима а не ријечима. Али поуздано знамо да чин патриотизам није то када у Трнову предизборну трибину СНСД-а отвара Ибро Берило салвама похвала на рачун Милорада Додика.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account