19.07.2018 12:43
Српска демократска странка позива директора „Аутопутева“ Републике Српске Душана Топића и  министра саобраћаја и веза Неђу Трнинића да се договоре шта су са кинеским инвеститорима потписали на самиту у Софији, пошто су њихове јучерашње изјаве контрадикторне. Док министар Трнинић демантује да је потписан уговор, директор Аутопутева тврди да је ''потписан повољан уговор'' о градњи аутопута Приједор-Бања Лука.
 
Српска демократска странка сматра да путну инфраструктуру треба градити кроз концесије,  али не на начин како то раде Трнинић и Топић чији посао више личи лизинг уговор него на концесију, и што ће Републику Српску прескупо коштати.
 
Позивамо директора „Аутопутева“ Републике Српске Душана Топића да објелодани уговор о изградњи аутопута Бања Лука – Приједор, који је очигледно већ договорен измећу Владе Републике Српске и кинеске компаније, како би се јавност упознала са свим аспектима уговора.

Од Топића тражимо и да покаже студије на основу којих су Министарство саобраћаја и веза и предузеће „Ауто-путеви РС“ дошли до податка да ће путарина годишње износити 60 милиона конвертибилних марака. Овим износом су приходи од путарине прецјењени за 50 милиона КМ, што ће грађане Републике Српске укупно коштати милијарду и по марака за 30 година.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account