11.10.2018 16:44
Савез за побједу позива Централну изборну комисију да јавности каже да ли су резултати које ЦИК објављује у потпуности одраз воље грађана?
 
Примјер само једног бирачког мјеста у Градишци показује да је покрадено 425 преференцијалних гласова за кандидате СНСД на листи за Представнички дом, што озбиљно нарушава изборну вољу грађана. Безброј је таквих промјера и у Зворнику, Требињу, Фочи, Приједору, Бања Луци и осталим мјестима у Републици Српској.
 
Зато, упозoравамо Централну изборну комисију да ако није испоштовано право само једног грађанина, повријеђен је Устав Републике Српске. Ако је повријеђен Устав Републике Српске, нарушен је принцип непосредне демократије што значи да изабрани представници нису изабрани вољом грађана него бројача гласова.  Стога, од Централне изборне комисије очекујемо да заштити сваки глас  јер само тако се штите Устав и начела парламентарне демократије.
 
Савез за побједу од Централне изборне комисије такође очекује да за свако бирачко мјесто утврди да ли се слаже број задужених листића, са збиром искоришћених и неискоришћених, јер постоје озбиљни докази да су се у суботу на улицама појавиле хиљаде испуњених гласачких листића.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account