15.10.2018 13:33
Српска демократска странка је поднијела кривичну пријаву против Суада Арнаутовића, члана Централне изборне комисије БиХ због почињених кривичних дјела изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости и несавјестан рад у служби из одредаба Кривичног закона Босне и Херцеговине.
 
Члан Централне изборне комисије Суад Арнаутовић је гостујући у емисији „Контекст“ на телевизији Ал Џазира на питање водитеља да прокоментарише наводе СДС-а о почињеној крађи током изборног дана рекао: „Уобичајно је код нас да у чаршији кажу „ко о чему, та о поштењу“.
 
Сматрамо да је овим чином Суад Арнаутовић несавјесно поступио у вршењу дужности службеног лица у Централној изборној комисији чиме је извршио кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости јер је користио језик који би могао подстаћи на ширење насиља и мржње.
 
Суад Арнаутовић, члан Централне изборне комисије БиХ тиме је изазвао националну нетрпељивост према политичком субјекту који у свом називу има префикс „српска“ чиме је посредно повриједио бирачко право десетина хиљада грађана који су на изборима указали повјерење Српској демократској странци.
 
Српска демократска странка очекује од чланова Централне изборне комисије да раде непристрасно и у складу са Изборним законом БиХ а не да дискредитују политичке субјекте користећи језик мржње и улични рјечник.  

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account