03.10.2022 14:41
Српска демократска странка тражиће од Централне изборне комисије понављање избора у Добоју и на великом броју бирачких мјеста у бројним градовима и општинама због нерегуларности које су се десиле током изборног дана а посебно под окриљем ноћи када се на тим бирачким мјестима десило прекрајање изборне воље.
 
Иако је то законска обавеза, нашим посматрачима на овим бирачким мјестима нису дати на увид записници које су преправљани од стране чланова бирачких одбора чиме је прекројена изборна воља грађана. С правом сматрамо да се на овим бирачким мјестима стање на записницима не поклапа са гласовима који се налазе у врећама.
 
Због тога ће правни тим Српске демократске странке упутити захтјев Централној изборној комисији за понављање избора на свим бирачким мјестима у Добоју и на великом броју бирачких мјеста у Зворнику, Приједору и Челницу на којима су под окриљем ноћи преправљани записници.
 
Такође, наш правни тим ради на припреми кривичних пријава против лица које су чинила изборне манипулације као чланови изборне администрације у овим градовима.
 
Због измјене изборне воље народа под окриљем ноћи сматрамо да је неопходно да се бројање гласова за неке нивое власти а прије свега за ниво предсједника Републике Српске и ниво Представничког дома Парламента БиХ врши ручно у Централној изборној комисији како би се отклониле све сумње да ли стање на записницима заиста одговара стању гласова у врећама. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account