28.11.2023 11:22
Говорећи о иницијативи за смјену министра одбране Зукана Хелеза због тврдњи да у Републици Српској постоје кампови за војну обуку, Миличевић је истакао да посланици СДС-а нису ни гласали за избор Хелеза јер су и тада сматрали да није адекватна особа за тако одговоран посао.
 
''Да постоји одговорност, министар би сам поднио оставку. Недопустиво је да износи дезинформације које уносе немир, нарушавају безбједносну ситуацију и подстрекавају мржњу које нам је било превише у протеклих неколико деценија. Очигледно је да он нема одговорности па пријети плановима 'А' и 'Б', неутрализацијом итд'', казао је Миличевић и осврнуо се и на иницијативу СДС-а за смјену министра спољне трговине и економских односа Сташе Кошарца:
 
''Мислим да у његовом случају постоји већина у Представничком дому, али извјесно је да у Дому народа СНСД неће дозвoлити његовој смјену. Тако ћемо доћи у једну заиста апсурдну ситуацију да имамо министра који нема подршку једног од два дома, а треба да настави да ради свој посао. Међутим, ово је очигледно земља апсурда и неодговорних политичара, тако да ништа није за изненанадити, нажалост''.
 
Коментаришући обиљежавање 25. новембра у Бањалуци, гдје су чланови БОРС-а повицима дочекали лидере НИП-а, СДП-а и Наше странке, док је истовремено у Зворнику, гдје је на власти СНСД,  25. новембар обиљежен и ту тамошњем Домом омладине, предсједник СДС-а је поручио:
 
''Босна и Херцеговина нема Закон о празницима. Правило број 1. за мене је, некако људски кад већ не постоји закон:  нека свако слави оно што жели, али не може наметати другом да слави оно што не жели. Република Српска слави 9. јануар и обиљежава га већ дужи низ из година и то ће чинити убудуће. Али то не значи да гурамо прст у око било ком другом народу у БиХ. И није се догодило да правимо манифестацију прославе 9. јануара, рецимо, у Сарајеву.  Ево, имамо ситуацију да имамо, што кажете, дуализам. У Бањалуци није дозвољено обиљежавање 25. новембра, а рецимо у Зворнику јесте. Ја заиста стојим иза тога и подржавам да сваки народ у БиХ слави празник који мисли да треба да слави, али да не треба да другом одређује шта не треба да слави или да слави оно што не жели'', закључио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account