01.12.2023 11:43
Српска демократска странка се залаже за демилитаризацију и војну неутралност БиХ. То је јасан став на основу свега онога што смо, нажалост, доживјели и проживјели у нашој блиској прошлости, каже Милан Миличевић, предсједник СДС.
 
„Заиста мислим да нико не воли видјети слике које подсјећају на рат и насиље. Довољно смо мали да тиме не треба да се бавимо. Али, очигледно је некаква стратегија страних и домаћих политичара, да се иде у правцу у ком се иде, а то је лоше по Републику Српску“, нагласио је Миличевић.
 
Волио бих, додаје он, да не гледамо и не слушамо приче о оснаживању и јачању Оружаних снага БиХ у смислу наоружавања.
 
Миличевић истиче да је његов лични став, као и став Српске демократске странке коју представља,  да би за све у овој земљи било најбоље да смо зона у којој нема оружја.
 
„Наравно, све то уз обавезу да сви они који данас раде у Оружаним снагама буду на одговарајући начин збринути, у смислу њиховог запослења. Тако би више пажње могли посветити и много више новца уложити, у раст, развој привреде, пољопривреде, запошљавања, индустрију, бољи стандард грађана, побољшање здравственог система, пензионог система и статус демобилисаних бораца. Тако би свима било боље“, наводи Миличевић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account