23.02.2024 14:47
Познато је да санкције БиХ према Русији постоје, ма колико се Милорад Додик упињао да то није тако. Дволично је што се Додик жалио Путину на опозицију. Да ли је опозиција крива што он ради против Русије, упитао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
Миличевић каже да Додик предсједнику Русије прича како је против Запада, којем се приклонио, поклонио и клекнуо пред њим на кољена.
 
„Ко је дошао као дашак свјежег вјетра на Балкану у име НАТО савеза, ко је потписао све документе који се односе на приступање НАТО савезу и том НАТО пројекту? Ко је довео Српску на руб сиромаштва и пропасти и за вријеме чије владавине је Српску напустио огроман број људи“, упитао је Миличевић.
 
Наводи да Додик посјете Русији користи како би се играо емоцијама људи ради личне користи.
 
„Посјете Русији су добродошле као начин одржавања добрих односа према народу и земљи са којима постоји дубока и емотивна везаност Срба али није добра Додикова игра емоцијама људи ради личне промоције и користи“, рекао је Миличевић.
 
Миличевић објашњава о каквом се виду манипулација ради.
 
„Током једне од тих посјета прије неколико година нам је, наводно, обећан повољан кредит који никад нисмо добили. Прошли пут нам је Додик из Русије дошао са причом да без обзира шта се буде дешавало на тржишту природног гаса, неће доћи до раста цијена у Српској да би гас поскупио и до 100 одсто. Дакле, ради се о великој манипулацији којом се Додик игра емоцијама нас у Српској загледаних у Русију“, истакао је Миличевић.
 
Он је додао да озбиљан државник тражи пријатеље свуда у свијету.
 
„Нама су потребни партнери и пријатељи и у Европској унији, Америци и Кини и једна озбиљан државник их и тамо тражи ради просперитета народа који представља“, сматра Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account