01.03.2024 13:27
Заиста да ли вас је срамота поводом данашњег предизборног обећања за путеве према Шћепан Пољу и Тјентишту када и сами знате да од тог, као и од претходних обећања ове власти, нема ништа, упитао је Огњен Бодирога премијера Српске Радована Вишковића и начелника општине Фоча Милана Вукадиновића.
 
 
“Само мали људи могу потцјењивати интелект свог народа и понашати се према својој нацији као да је најглупља на свијету. Управо се тако понашају премијер Вишковић и начелник Општине Фоча Вукадиновић”, поручио је потпредсједник Српске демократске странке.
 
Бодирога подсјећа да су се грађани наслушали разних обећања о изградњи ових саобраћајница која никада нису реализована.
 
“Господо, кад је почетак, а кад завршетак радова”, пита Бодирога.
 
“У новембру 2023. директор ЈП Путеви РС Милан Дакић изјављује да је главни пројекат готов за пут Фоча-Шћепан Поље и да чекају кредит од Свјетске банке од 75 милиона евра. Јуче Вишковић изјављује да све то пада у воду и неки меморандум са Кином потписује за изградњу овог пута од 100 милиона евра. Дакле, новац који је уложен у изградњу главног пројекта се баца и нико не одговара, a цијена скаче са 75 на 100 милиона евра”, напомиње Бодирога.
 
Он је упитао да ли можда премијер Вишковић и начелник Вукадиновић имају и амнезију на обећања Неђа Трнинића, тадашњег министара саобраћаја, који је тврдио да креће изградња пута према Шћепан Пољу и да је Европска банка за обнову и развој обезбиједила кредит од 75 милиона евра.
 
“Милорад Додик у новембру 2021. изјављује да пут Фоча-Шћепан Поље није на листи приоритета Владе Републике Српске. У предизборној кампањи 2022. године Додик обећава улагање од 12 милиона КМ за асфалтирање 5,5 километара пута. Начелник Урбанизма из Фоче, Ранко Поповић, у децембру 2022. изјављује да ће до прољећа 2023. бити асфалтирано обећаних 5,5 километара и да ће у току 2023. бити асфалтирано и додатних шест километара! Директор Путева РС Милан Дакић у новембру 2023. изјављује да су у току преговори са Свјетском банком за кредит од 75 милиона евра за пут Фоча-Шћепан Поље и да је главни пројекат урађен. Како одједном да све пада у воду“, каже Бодирога.
 
Он је упитао колико је рађено главних пројеката који су пропали и колико је новца само на идејне и главне пројекте утрошено до сада. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account