12.03.2024 15:06
"Глумите патриоте у Бањалуци, а у Сарајеву радите како вам се наложи. Објасните данас јавности да ли је прекршен закључак Народне скупштине Републике Српске да нећемо радити у Сарајеву  док се не испуне услови који се односе на престанак рада ОХР-а и одлазак страних судија из Уставног суда БиХ?", поручио је у обраћању у парламенту Републике Српске народни посланик Српске демократске странке Милан Петровић.
 
Он је посланике из владајуће већине позвао да јавно кажу да ли је прекршен закључак НСРС који је донесен у јуну прошле године.
 
 „Ја не спорим чињеницу да су се можда промијениле околности да можда морате то да прихватите али позивам вас предсједниче НСРС и посланике на одговорност и да тај закључак бришемо и мијењамо да кажемо да наши представници у институцијама БиХ могу да раде онако како хоће, или како им каже, да ли појединац, нека страна институција или неко други, јер овако не може „ категоричан је Петровић.
 
Он је истакао да посланици и делегати владајућих странака из Републике Српске у Парламенту БиХ не могу да располажу судбином Српске онако као они хоће.
 
„Имају јасан децидан закључак да не могу учествовати у раду институција БиХ. Од тог закључка донесено је девет законa у институцијама БиХ. Између осталог донесен је Закон  о вину којим се преносе надлежности са Републике Српске, док су Законом о сукобу интереса прихватили  нешто што нам ОХР и ниједна страна сила није наметнула, а то је да се одлуке могу доносити без гласова српског народа, дакле без консензуса“, истакао је Петровић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account