09.05.2024 09:41
Податак да у истом дану када је ЦИК БиХ изборе расписао према одредбама Изборног закона БиХ које је наметнуо Кристијан Шмит, генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић, најављује изборну побједу на локалним изборима у Бањалуци и широм Српске, показује да је СНСД први одустао од Изборног закона Републике Српске, каже Жељко Раљић, предсједник Градске организације СДС Бањалука.
 
Он истиче да је већ сада очигледно да je СНСД прећутно подржао наметнуту Шмитову одлуку и да је за њих Изборни закон Републике Српске, којег је усвојила Народна скупштина Републике Српске, већ завршена прича.
 
Раљић наводи да је јучерашњи наступ генералног секретара СНСД припрема терена за званичну капитулацију владајуће коалиције када је у питању Изборни закон Републике Српске, истичући да у Амиџићевом цијелосатном гостовању на РТРС није било ни ријечи о овако актуелној теми.
 
„Након што погазе сва обећања о Изборном закону Републике Српске владајућа коалиција ће подвијеног репа изаћи на изборе које је ЦИК расписао“, каже Раљић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account