21.05.2024 11:41
''Тешко оном ко другог мора љагати и лажима унижавати да би себе оправдао и уздигао''.
 
Овим ријечима је члан Предсједништва СДС Александра Пандуревић прокоментарисала изјаву лидера Уједињене Српске Ненада Стевандића да је излазак владајуће коалиције на изборе рушење договора опозиције у Републици Српској и Кристијана Шмита.
 
''Није им Шмит бранио да одговоре на захтјеве СДС-а које им је упутио предсједник СДС Милан Миличевић. Подсјетићу, тражио је да кажу да ће предсједник Републике Српске потписати Изборни закон Републике Српске и тражили смо да се истовремено одрже избори и за предсједника Српске и Народну скупштину. Јасно је да се боје тих избора, па радије гутају жабе, крокодиле. И није проблем да једу шта хоће, навикли смо да су гладни, али нека нас не увлаче у своје лажи и манипулације'', каже Пандуревићева.
 
Она подсјећа да ''није опозиција одобрила ЦИК-у средства за провођење избора и то по наметнутом закону Кристијана Шмита, него је то учинио министар финансија Срђан Амиџић који је из СНСД''.
 
''Зашто не санкционисаше Амиџића јер је признао 'туристу и његов закон'? Гдје су оставке чланова ОИК и ГИК које су обећавали? Изгледа да Шмитова батина има утицај на њих. Проблем Републике Српске није СДС јер ми смо навикли на казне и нас никада нико није могао уцијенити. Проблем Републике Српске је грамзива и уцијењена власт која се само реторички конфронтрира са странцима, а на дјелу ради све што им кажу'', каже Пандуревићева.
 
Она истиче да је крајње нељудски и безобразно, СДС кривити за било шта и доводити га у контекст колаборација, и то у моменту када је потпуно стигматизован.
 
''Те лажне патриоте покушавају онемогућити излазак на изборе СДС-у, надајући се да нам ЦИК неће овјерити учешће на изборима јер су нам они замрзнули рачун. Деценију и по чине све да нас побиједе у Семберији, Посавини, Теслићу, Источној Илиџи, Сокоцу, и како им то не иде од руке посегнули су покушају забране СДС-у да изађе на изборе. Након 20 година на ОФАК-овој листи, агенције Републике Српске су угасиле наш рачун, а зна се кога оне слушају'', поручује Александра Пандуревић.
 
Она примјећује да лажне патриоте нису данас рекле да ''неће на изборе ако се не дозволи да СДС не изађе на изборе'“.
 
''Тим су потпуно демаскирали свој план и потврдили наше сумње да су они ти који чине све да СДС не изађе на изборе. Сјеверна Кореја им завиди на степену диктатуре'', закључује Пандуревићева.   

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account