22.05.2024 15:33
Особа која је своју политичку каријеру започела деведесетих година као реформиста Анте Марковића, а данас узима себи за право да неког назива "истрошеним и оронулим политичаром", очигледно је политички очајник. Такве изјаве, нажалост, у недостатку правих аргумената, само су лоше испричан виц, каже Јовица Радуловић, предсједник Главног одбора СДС.
 
„У протеклих 35 година, да би опстао на власти, промијенио је све идеологије и политике, али је сваки пут народ водио у заблуде и промашене политике. Та особа, која нема никакво право занимање осим што је на почетку политичке каријере банкротирао, данас, након 35 година, доведен изборним манипулацијама или тенковима страних војски остаје на државним јаслама, политички оронула и истрошена, али енормно богатија“, наводи Радуловић и додаје:
 
„Након низа неуспјеха у које је као политичар довео Републику Српску, биће упамћен по томе што је изјавио да је у Сребреници био геноцид, што је јасеновачку грађу продао странцима, и што ће након његове владавине од Републике Српске остати празна територија.“
 
Исти тај човјек ће, наглашава Радуловић, бити упамћен да је један од ријетких у својој генерацији који није учесник одбрамбено-отаџбинског рата.
 
„Његова политичка неспособност огледа се и у чињеници да су за вријеме његове власти укинути химна и грб Републике Српске, Брчко је проглашено дистриктом, а појам референдума о независности обесмислио је и користи га само када је у питању његов лични опстанак“, подсјећа Радуловић.
 
Српска демократска странка истиче да је вријеме за промјене.
 
„Република Српска заслужује вођство које ће поштовати њену историју, симболе и народ, а не користити је као средство за лично богаћење и политички опстанак“, категоричан је Радуловић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account