23.05.2024 18:53
Предсједник СДС-а Милан Миличевић je оцијенио да гласање у УН показује да већина планете ипак мисли својом главом и да већина свијета схвата да усвајање резолуције отвара нове јазове у БиХ и региону, али потенцијално и у цијелом свијету.
 
''Чињеница је да је тас на страни оних који су били уздржани или против, те да је међу тим државама и добар број исламских земаља, јасно говори да је аргументација предсједника Србије Александра Вучића побиједила аргументацију великих сила попут Њемачке, САД, Велике Британије итд.
 
Слободни дио планете је одлично разумио да је ријеч о политичким играма и геополитичким интересима, у којима је само употребљена Сребреница'', истакао је Миличевић.
 
Он је изразио захвалност предсједнику Србије Александру Вучићу на залагању и борби да српски народ не буде сатанизован, али и храбрости да пред цијелим свијетом каже да они који су над српским народом у два свјетска рата починили геноцид немају право да нам држе лекције о моралу.
 
''Нисам чуо да су креатори резолуције одговорили ни на једно његово питање, а имао их је више. Нису имали шта одговорити јер је јасно да је ријеч о политичкој инструментализацији једног трагичног догађаја. Ипак, трачак оптимизма улијева чињеница да је ипак већина свијета схватила те игре великих сила и имала одважности да им каже – не, упркос снажним притисцима'', сматра Миличевић.
 
Жао ми је, каже он, што политичари у Сарајеву дозвољавају да нам други овдје уносе смутње и продубљују јазове.
 
''Ова земља може ићи напријед само ако схватимо да смо једни другим најближи и најважнији, и да не можемо градити будућност на политици  сталног продубљавања сукоба. Нема народа у БиХ који није страдао, и прошли вијек је пун страшних рана за сваки народ. Ми морамо бити паметни и не дозволити да нам се више икада тако нешто понови због туђих интереса'', поручује предсједник СДС-а Милан Миличевић.
 
Резулоција ће, додаје он, оставити дубоке јазове и закочити БиХ, а свако ликовање бошњачких политичара само ће отежати ситуацију.
 
''Мада мислим да нико нема разлога за ликовање јер већи број држава свијета није подржао ову Резолуцију'', оцијенио је Миличевић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account